به گزارش شهرآرانیوز، دکتر فرشید وفا با اشاره به اینکه حفظ سلامت نیروهای شاغل و کاهش خطرات شغلی برای سلامت جسم و روان از رویکردهای مهم نظام سلامت محسوب میشود، خاطر نشان کرد: اکثر شاغلین حداقل ۸ ساعت را در محیط کار خود میگذرانند بنابراین باید فضای کار، آسیبی برای سلامت افراد ایجاد نکند.
وی با بیان اینکه عوامل زیان آور محیط کار دسته بندی شده است، تصریح کرد: عوامل زیان آور فیزیکی در قالب سر و صدا، تنش گرمایشی و سرمایشی، امواج پرتو و ارتعاشات و روشنایی نامناسب دسته بندی میشود، علاوه براین آلایندهای شیمیائی به خصوص مواجهه با گازها و گردو غبار میتواند تهدید کننده سلامتی باشد که زمینه ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله سرطان را فراهم کند.
دکتر وفا با اشاره به اینکه در حوزه عوامل ارگونومیک آسیب رسان میتوان به عدم کیفیت لازم ابزار کار و ابتلا به کمردرد و گردن درد اشاره کرد، گفت: عوامل بایولوژیک مانند قارچها، ویروسها و انگل نیز میتواند در محیط کار سلامت فرد را به خطر بیاندازد مانند افرادی که در محیط کار درگیر بیماریهای عفونی مانند کرونا، تب کریمه کنگو، سیاه زخم و ... میشوند.
وی با اشاره به اینکه عوامل سایکولوژی نیز که بر روی روح و روان فرد آسیب میرساند نیز از اهمیت بالایی برخوردار است به عنوان مثال درگیری کارگر با کارفرما، میتواند بر انگیزه و راندمان کاری فرد تاثیر منفی باقی بگذارد، گفت: ۸۰ هزار واحد کاری در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت میکنند که سلامت نیروهای آن را کارشناسان بهداشت و مراکز طب کار دانشگاهی و بخش خصوصی ارزیابی و نظارت میکنند.
مدیر سلامت کار و محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: بررسی میزان مواجهه شاغلین در محیط کار با آلایندهها و پیگیری رفع آلایندههای محیطی از کار از جمله وظایف کارشناسان بهداشتی است.